top of page

Mera "evolution"

Det är lite komiskt med olika förklaringar på hur livet utvecklades . En av mina favoriter är historien om hur livet kröp upp ur havet. 

Skall vi titta på TIKTAALIK, ett av de djur som skulle krypit upp. Man kan ju påstå att den hade utvecklat fötter när den simmade i vattnet, och nu höll på att kravla upp med sina ben. Problemet är bara att fossilet saknar bakkroppen, och resten av ben är söndertrasade. Man kan bygga vad som helst med dessa rester.

Det som man kan se är att den hade ett platt huvud, som sin nutida ättling, JÄTTESALAMANDER. Och dess ben har inte vuxit något. Den har inte ändrats.

Den andra kandidaten är LUNGFISKEN. Den lär ju visat andra fiskar hur man andas luft. Har den blivit till en groda eller kanin? Nej, den är oförändrad sedan första fossil.

 

 

Som tredje kandidat har man lanserat KVASTFENING. Enligt Wikipedia är de alla fyrfotadjurens förfäder. De till och med hade sprungit  in i USAs öknar där man hittat massor av fossil.

Man trodde att de hade dött ut för miljoner år sedan, men år 1938 hittade man ett levande exemplar. Sedan dess har man hittat ett flertal, man har till och med filmat  deras liv från ubåtsfönster. Enligt bilderna har de fortfarande inte fått fötter, de har inte förändrats överhuvudtaget. 

De lever i havsdjupet, aldrig närmare ytan än femtio meter. De skulle aldrig ens kommit på tanken att klättra iland. Ändå vill evolutionister inte ge upp: de är våra förfäder!

Det finns alltså inget bevis på att livet kommit upp från havet. 

Vi kan gå vidare: Fiskarna tappade sina fjäll, och trots att de bara klarade sig en kvart utan vatten, kröp de iland och utvecklade lungor som de behövde för att kunna komma ut ur vattnet, och förvandlades till grodor, fick fjällen tillbaka, tappade sina fötter, och blev till ormar som åt  grodor, samtidigt som de förblev oförändrade till våra dagar. Vilken röra!

De blev till dinosaurier efter att de fått sina fötter åter. De sprang efter insekter, hoppade från sten till sten, viftade med sina framben tills de fick vingar, och sjönk ihop utmattade. Det kräver nämligen flera kalorier att jaga flugor än vad man får genom att äta dem.  Dessutom skulle de aldrig fått tag på en fluga, flugorna flyr tillräckligt snabbt. Bara svalor fångar flugor i flykten, kråkorna klarar inte det.

Den utmattade dinosaurien  blev enligt sagan senare alla fåglarnas förfader. Eftersom kolibrin också är en fågel, ska den också ha utvecklats från dinosaurie. Bevis!

bottom of page