top of page

Tankar efter resan

Har du orkat läsa igenom  vad jag skrivit? Grattis!

Du har fått lite inblick i vetenskapens och Bibelns underbara värd. Riktig vetenskap och Bibeln stämmer överens, men det finns så mycket låtsasvetenskap som för fram sina fantastiska teorier.

Evolutionen är en av dem. Jag läste för många år sedan i Illustrerad Vetenskap hur elefanten har fått sin snabel. Vill du veta?

Jo det är så att evolutionen har tendens att leda till större och större varelser. Elefanten var mycket lägre i början, men benen började växa, så för att elefanten skulle nå ner till gräset, var det nödvändigt att snabeln växte också!

För mig är det konstigt att elefanten kunde växa utan att nå ner till maten. För det andra: Evolutionister påstår att kolibrier och andra fåglar har utvecklats av dinosaurier.  Då kan inte tendensen vara att bli större och större. Dessutom säger de att alla förändringar sker slumpmässigt, och utan något syfte!

Jag vill inte säga vad du skall tro på, det bestämmer du själv. 

Evolutionen  lär ha  gått till så här:

                                 

Någonstans började livet, en del tror i havet. Sannolikheten för slumpmässig bildning av DNA, livets kod, är så liten att om man räknar alla atomer i världshaven, ger det inte tillräckligt många möjligheter för en enda molekyl att bildas. Därför säger andra: " Livet kom med kometer!" Ingen vet.

På något sätt blev fiskarna till. Sedan kröp fiskarna upp från havet under miljoner år, trots att de inte kan leva mera än högst en halvtimme utan vatten. De har inte förändrats, men ändå blev de till grodor, som inte har förändrats, samtidigt som de blev till ormar som fortfarande är ormar. 

Sedan fick ormarna fötter och blev till dinosaurier som dog vid meteornedslag, och förvandlades till fåglar, genom att efter sin tragiska död jaga flugor från sten till sten i miljoner år utan att kunna få tag i en enda fluga. De fick vingar genom att vifta med sina framben. Samtidigt blev en del av dessa utdöda dinosaurier till däggdjur. Det måste varit konstigt att samma djur som levde sida vid sida och delade gener med varandra och såg likadana ut, kunde utvecklas samtidigt åt två håll. Hur gick det till? När slutade de lägga ägg och föda levande ungar? Hur var det med brösten? Bildades de först? Varför det? Äggen suger ju inte mammas mjölk! Eller födde man sin unge först utan att ha någon näring att ge de närmaste miljon åren?

Hur kommer det sig att det bland hundra miljoner fossil inte finns en enda mellanform? Det borde vara tvärtom: En miljon mellanformer som leder till en ny varelse!

Man försöker desperat hitta något att visa. Det är sant att näbbarna på finkarna på Galapagos varierar. På vissa öar finns vissa år bara kaktusar med en smal blomma, att suga nektar ifrån. Då försvinner de brednäbbade finkarna till andra öar. När det sedan regnar, och det växer frön,  kommer de tillbaka! De blir inte till något annat än finkar. På samma sätt varierar hundarna, de som är efterfrågade får leva, de som inte favoriseras blir avlivade!

Man brukar också påpeka att bakterier blir resistenta mot antibiotika, och alltså utvecklas. Nu är det inte så att de bakterier som antibiotikan biter på blir resistenta, för de är döda. Det finns alltid några som är resistenta från början, och dessa ökar i antal under antibiotikabehandlingen. Man har hittat antibiotikaresistens i bakterier som man tagit från hundra år gamla lik på Grönland.  Det är alltså inte frågan om någon evolution.

Jag vill ju inte ta bort alla bevis: Det finns flera ljusa än mörka fjärilar på björkar vid Manchester, än det gjorde för hundra år sedan när björkarna var svarta av sot.

Se det som bevis för evolution, annars kan man förstås tänka sig att fåglarna hittar de mörka lättare nu, och kalasar på dem!

Jag kan inte låta bli att berätta om en vetenskapsmans skarpsinnighet: Lucy´s ben fick genomgå en högteknologisk undersökning med datortomografi, och resultatet visade att hon dog på grund av att hon "föll mot marken från ett tolv meter högt träd i en hastighet av 60 kilometer i timmen. "

Illustrerad vetenskap, nr 1, 2017

Jag som varit helt säker på att hon blev överfallen av en 2,4 ton tung pansarnoshörning i en hastighet av 36 km/t. Så fel jag haft!

Om du väljer att tro på Bibeln i stället för evolutionssagor, är du på rätt väg.

Bibeln säger: " Frukta Gud och ge Honom er hyllning...... Tillbe Honom som har skapat himlen och jorden och havet och vattenkällorna"  Upp.14:7

 Valet är ditt! Tack för att du orkat läsa!

bottom of page